[vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=”inleiding”]

Liturgie

Maar op de eerste van de week zijn wij samengekomen om brood te breken. (Hand. 20:7)[/vc_column_text][vc_column_text]De Liturgie heeft een belangrijke plaats binnen de H. Willibrordgemeenschap. Naast de Eucharistieviering is er ook plaats voor gebedsgroepen, gezinsvieringen en andere bijzondere vieringen waarin wordt gevierd vanuit verschillende tradities afkomstig uit verschillende landen. Hieronder is een overzicht te vinden van de liturgie die door de H. Willibrordgemeenschap wordt aangeboden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Grupa Hagai

Dit is een Antilliaanse gebedsgroep. Zij hebben hun bijeenkomsten op vrijdagavond vanaf 20.30 uur in de Heilige Martha kerk.

Gebedsgroep Antilliaanse senioren

Dit is een Antilliaanse gebedsgroep die op maandagmiddag bij elkaar komen in de Heilige Martha kerk om met elkaar te bidden.[/vc_column_text][vc_tta_accordion active_section=”99″ collapsible_all=”true”][vc_tta_section title=”Mistijden” tab_id=”1457193230494-ef00b3d7-7d50″][vc_column_text]In de Willibrordgemeenschap wordt regelmatig de Eucharistie gevierd. U kunt de mistijden vinden onder de kop vieringen of klik hier voor het overzicht

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Misintenties” tab_id=”1458746233953-1377c194-1296″][vc_column_text]U kunt uw misintenties doorgeven bij het secretariaat van de Willibrordgemeenschap. Ook kunt u uw misintenties doorgeven voor aanvang van de viering.  Een misintentie kost tien euro. U kunt het bedrag bij de koster betalen.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Misdienaars en lektoren” tab_id=”1458746042318-01847314-dc9c”][vc_column_text]Misdienaar worden? Misschien iets voor jou!

Beste ouders misschien wilt u uw kinderen dit artikel onder de aandacht brengen?

17 Oktober 2020 begint de nieuwe cursus voor misdienaars mits we vanuit het bisdom toestemming hebben in verband met de COVID-19 beperkingen. Deze cursus is bedoeld voor alle kinderen / jongeren die in de afgelopen jaren hun Eerste Communie hebben gedaan of komend jaar hun Eerste Communie doen.

Nu klinkt het woord cursus heel erg ingewikkeld……. alsof je – net als op school – ook veel huiswerk krijgt en het klinkt vooral erg saai. Maar dat is het absoluut niet!

De cursus gaat over: Wat moet je allemaal weten als je misdienaar wilt worden? Er wordt uitgelegd wat je allemaal moet doen tijdens de eucharistieviering, maar ook waarom je het doet! Verder vertellen we jullie heel veel informatie die niet in het cursusboek vermeld staat. Gewoon leuke dingen om te weten, én je leert heel erg veel over ‘het kerkelijk jaar’, de advent, de kerst- en de paastijd, vasten en nog veel meer. Allemaal dingen waar je nu misschien nog niet zo veel van weet…… en waar je, als je misdienaar wilt worden, toch wel iets van moet weten! Maar ook als je géén misdienaar wilt worden kan je deze cursus volgen.

Als je deze cursus hebt gevolgd weet je misschien wel meer dan je vader of moeder, ooms en tantes. Misschien dat alleen je opa of oma meer weten!

Na afloop van de cursus. Krijg je ook een echt diploma; Een certificaat als bewijs dat je nu echt misdienaar bent!

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil jij misdienaar worden? Vul het formulier in dat je kunt vinden in de Stella Maris (of op de website) en schrijf je zo gauw mogelijk in. De cursus start op 20 oktober! De locatie waar de cursus gehouden wordt is; De Bockstaat 58 (naast de H. Marthakerk)

Meer informatie?

Dhr. Henk van Loon: Tel. 070-3894073 (06-30972507

Inschrijfformulier

Ben jij de volgende nieuwe misdienaar?[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Gebedsgroepen” tab_id=”1457193230541-7a194baf-0997″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Gezinsvieringen” tab_id=”1457193421596-cbe8a31a-860e”][vc_column_text]Binnen de Willibrordgemeenschap wordt een aantal keer per jaar een gezinsmis verzorgd. Deze mis wordt muzikaal ondersteund door het kinderkoor The Little Stars[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Dageraadmis Misa di Aurora” tab_id=”1457193490421-b936d022-618b”][vc_column_text]Negen dagen voor Kerstmis wordt op de Antillen de Misa di Aurora gevierd. Dit zijn dageraad missen die dienen als voorbereiding op de geboorte van het kindje Jezus en Kerstmis. Deze traditie vind jaarlijks plaats in de Heilige Martha kerk, negen dagen voor Kerstmis om 6 uur in de ochtend.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Internationale eucharistieviering” tab_id=”1458661626936-72fcf434-7f3a”][vc_column_text]Ieder jaar vindt op de zondag voor Aswoensdag de Internationale eucharistieviering plaats. Een rijke veelkleurige viering waaraan vele katholieke migrantengemeenschappen hun medewerking aan verlenen. Dit jaar is de viering op zondag 3 maart.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Sacramenten” tab_id=”1505223095695-6ba80f33-a090″][vc_column_text]H. Doopsel

Aanmelding voor doop:

U kunt contact opnemen met het secretariaat om een afspraak te maken voor de toediening van een doopsel. U kunt een voorkeur datum opgeven (zie doopplanning).  Er zijn geen kosten verbonden aan een doop maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Doop formulier

Aanvraag doopbewijs

Als u een doopbewijs nodig heeft van uw doop, dient u deze op te vragen bij de kerk waar u gedoopt bent. Bent u in de H. Marthaparochie of in een van de omliggende parochies, die nu zijn opgegaan in de H. Willibrordgemeenschap gedoopt, dan kunt u bij het secretariaat van de H. Willibrord een doopbewijs opvragen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

1e H. Communie

H. Vormsel

De voorbereidingen voor het toedienen van het Sacrament van het H. Vormsel in de

Parochie Maria Sterre der Zee zijn begonnen. Aanmelden is mogelijk via het secretariaat.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]